כיכר השבת

מבשלים ואז מטגנים: מתכון לצ'יפס המושלם

רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים • מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? (מתכונים, אוכל)

| 15 |
הצ'יפס המושלם
הצ'יפס המושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

אופן הכנת הצ'יפס המושלם:

רגע לפני: רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. אז מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? עקבו אחר ההוראות ויש לכם צ'יפס של אלופים:

• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרצועות עבות ארוכות.

• מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד במשך שעתיים (אפשר יותר).

• מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

• מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.

• בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
המון זמן הכנה, בדרך כלל שרוצים ציפס רוצים אותו מהר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
5
שני טיגונים אחד בטמפ 160 מעלות קירור בצ'יפס לחצי שעה וטיגון לפני הגשה בטמפ' של 190 מעלות. בתאבון
4
של טוגן) גם צריך להשרות במי קרח?

הצגת כל התגובות

3
אל תאכלו ציפס. תאכלו אוכל בריא כדי שתלמדו תורה במשך הרבה זמן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ולא רק בשביל ללמוד תורה. אלה גם להצליח בלימודי תואר. יש הרבה דברים שחרדים עושים חוץ מללמוד תורה. למרות שבתקשורת החילונית אוהבים להראות כאילו זה לא כך..
הוא תחת חסות השם ותחת הנהגת השם ותחת רצונו בדיוק כמו שכולם זה שהוא בחר להיות חילוני זה לא פוטר אותו ובטח ובטח שרק מסבך אותו יותר תרים את הראש ותצעק שלא עשני גוי! שנתן לי מתנה-תורה הקדושה!!
2
ובכן, כמה עצות פשוטות וטובות לצואה הטובה ביותר ששייך - בהתחייבות!!! 1. ראשית לאחר הקילוף והחיתוך יש לשטוף, לשים בכלי עם מים במשך רבע שעה. (בדמה לאמור בכתבה). 2. לאחר מכן יש לשפוך את המים, ולהמליח את הרצועות (ע"מ להוציא מרירות ולהגביר מתיקות) ולערבבן היטב. ניתן ומומלץ לעשות זאת במסננת ע"מ להקל על השט
טעות מביכה..
תודה רבה על העצות ננסה לעשות בעצמנו!
1
איך אפשר לעשות את זה בתנור ? שיהי פחות קלוריות וטעים??
של תפוחי אדמה קריספיים..אבל לא של צ'יפס. ובכן.. חח : תעש את החתיכות על חום נמוך, ואז כשיתרככו לגמרי גם מבפנים, תגבירי את החום ותשימי לב כל 2 דקות שלא ישרפו..
תוספות וירקות