רכיבים
- 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
- קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
- שמן לטיגון עמוק
- מלח
אופן הכנת הצ'יפס המושלם:
רגע לפני: רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. אז מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? עקבו אחר ההוראות ויש לכם צ'יפס של אלופים:
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרצועות עבות ארוכות.
• מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד במשך שעתיים (אפשר יותר).
• מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.
• מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.
• בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות