רכיבים
- 200 גרם פייטה (שבבי וופל גרוס. ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה) או אוראו גרוס
לקרם החלווה:
- 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה חלבית
- 1/2 כוס סילאן טבעי
- 1/2 כוס טחינה גולמית
לקישוט:
- 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים גרוסים
- 10 מקרונים קנויים עם כל מילוי אהוב
- סילאן לזילוף
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם מקצף בלון, מקציפים את הקצפת הצמחית במשך 2 דקות ואז מוסיפים את הסילאן והטחינה הגולמית בזרם דק. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה ונוח לזילוף.
2. מניחים כף גדושה של פייטה ב-10 כוסות קינוח אישיים.
3. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הפייטה בצורה סיבובית עד לשפת הכוס.
4. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן הגרוסים, נועצים בכל כוס מקרון אחד ומזלפים מעל סילאן בצורת זיג זג. שומרים בקירור עד להגשה.
שימו לב: אם אתם מתכוונים להגיש את הקינוח ביום שאחרי, הכינו בכוסות רק את שכבת הפייטה והקרם ואת האגוזים והמקרונים הוסיפו רק סמוך להגשה, כדי שהם לא יספגו רטיבות.
הצגת כל התגובות