רכיבים
- 10 תפוחי עץ מזן גרנד אלכסנדר
- 2 כוסות חמוציות מיובשות
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- לפירורי הקרמבל:
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם מרגרינה
- קמצוץ קינמון (לבחירה)
אופן הכנת קרמבל חמוציות ותפוחים:
רגע לפני: לרגל השבת הקרירה שזכינו לה באמצע אביב ישראלי, מה מושלם יותר מקינוח אנגלי מפנק בטעם של חורף? מתכון לקינוח קרמבל חמוציות ותפוחים, עסיסי ונמס בפה.
• מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.
• מחממים את קוביות התפוחים בסיר רחב, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ומגירים עסיס.
• מוסיפים את החמוציות, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש.
• ממלאים תבניות אישיות בתערובת התפוחים והחמוציות - עד 3/4 מנפח התבנית.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מעבדים ידנית או בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, המרגרינה (כשהיא חתוכה לקוביות) וקמצוץ קינמון. עד לקבלת בצק פירורי.
• מפזרים את פירורי הבצק באופן שווה על תערובת התפוחים שבתבניות.
• אופים במשך 30 דקות או עד שפירורי הקרמבל מזהיבים.
• מגישים חם עם כדור גלידה וניל קר.