כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקלחי תירס צלויים עם איולי פיקנטי

כשהיינו ילדים ואימנו היתה מכינה קלחי תירס לארוחת צהריים, לא ידענו את נפשנו מרוב אושר. אבל כשבגרנו, במקום להרתיח אותם ואז לתבל בחמאה ומלח, שדרגנו את המתכון לתירס בגריל עם רוטב פיקנטי - קל וטעים (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
תירס צלוי עם איולי פיקנטי
תירס צלוי עם איולי פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

הכנת האיולי:

  • 3/4 כוס מיונז
  • 1 שן שום, כתושה דק מאד
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף

הכנת התירס:

  • 4 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות גרידת ליים
  • 1/4 כפית כוסברה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 6 קלחי תירס, ללא קליפות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט את התנור או מכשיר גריל.

2. מכינים את האיולי: בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם השום, הפפריקה והצ'ילי, עד לאיחוד. מניחים בצד.

3. מכינים את התירס הצלוי: בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם גרידת הליים, הכוסברה ואבקת השום, עד לאיחוד. מברישים כל קלח תירס בכ-2 כפיות מתערובת החמאה.

4. ברגע שהגריל/התנור חם, צולים את את התירס המומתק עד שהוא חרוך היטב מכל הצדדים (הופכים באמצע), במשך 6 עד 8 דקות. מתבלים את התירס במלח ופלפל.

5. מגישים חם, לצד האיולי החריף.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
קלח תירס שלם מותר לפי ההלכה רק אם הוא מגידול מיוחד ללא חרקים
1
מה קשר שאלת מספר 1 את מבלבלת את מוח מותר לאכול תירס עיים קלח
קלח תירס נגוע מאד. אי אפשר לאוכלו אם לא נגידול מיוחד. תירס רגיל צריך להוריד הגרעינים מהקלח.
אולי גם יעניין אותך
ראשונות ותוספות