כיכר השבת

מה נאכל היום?

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

מאפיניס הביצים הללו נוצרו בהשראת המאפה היווני המלוח "ספאנקופיטה", שעמוס בתרד, פטרוזיליה, נענע ופטה. הם נשמרים מעולה במקרר 3-4 ימים ולחלופין, ניתן עטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהקפיא עד חודשיים. נהדרים כשזקוקים לארוחת ערב, בוקר או לחטיף עתיר חלבון בהתראה קצרה. וקבלו מאיתנו טריק סודי: קורט אבקת אפייה יהפוך אותם ליפים ואווריריים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה
תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • שמן זית
  • 8 ביצים גדולות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • מלח גס
  • 170 גרם תרד, קצוץ דק
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 3 כפות עלי נענע, קצוצים דק
  • 3 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 כוס גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות. מברישים בנדיבות בשמן זית את התחתית והדפנות של 8 שקעים בתבנית מאפינס. (אם בתבנית המאפינס שלכם יש יותר מ-8 שקעים, מלאו את הנותרים במים.)

2. מערבבים בקערה בינונית עם פיה את הביצים, האורגנו, הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת האפייה וקורט מלח. (שימוש בקערה עם פיה מקל על יציקת התערובת לתבנית המאפינס.) מקציפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את התרד, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, השום והפטה. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתוך כל שקע מאפין עד לגובה של כשלושה רבעים ממנו (מקפידים להשאיר מספיק מקום להתפחה). אופים עד שהביצים מתייצבות במלואן, 25 עד 30 דקות. מצננים לזמן קצר ואז מעבירים סכין המרוחה בחמאה מסביב לקצה של כל מאפין כדי לשחרר אותו. מוציאים מהתבנית ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כותרת לא מתאימה לאתר חרדי.
תרבות יון בקטע טוב?
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות