עוגת פאדג׳ שוקולד
מצרכים לעוגה בתבנית עגולה קוטר 24 :
200 גרם קוביות שוקולד מריר
200 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי
5 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
3 כפות קקאו
אופן ההכנה :
1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי, מערבבים ומוסיפים קקאו.
2. מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר למרקם אוורירי ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
3. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת כ- 5 דקות.
4. מקפלים תחילה את תערובת החלמונים עם תערובת השוקולד בעזרת לקקן. לאחר מכן מעבירים שליש מכמות החלמונים המוקצפים ומקפלים לעיסה ואז את יתר החלמונים ומקפלים לתערובת אחידה.
5. אופים בתבנית משומנת על חום של 160 מעלות למשך 40 דקות בערך. העוגה מוכנה כשנועצים קיסם והוא יוצא עם מעט פירורים (לשים לב מאפיית יתר . העוגה יוצאת כשהיא מעט רוטטת)
מצננים לטמפרטורת החדר מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!!