אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 3/4 כוס + 2 כפות סוכר חום
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס עדשים (כפתורי שוקולד צבעוניים)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר החום, הביצה, הסודה לשתייה, הווניל, המלח ואגוז המוסקט, עד לאיחוד. מערבבים פנימה את העדשים.
3. יוצרים כדורים מכף וחצי בצק ומניחים במרווח של שניים וחצי סנטימטרים זה מזה, על ניירות האפייה. משטחים את הכדורים לעובי של כסנטימטר.
4. אופים עד שהחלק העליון של העוגיות מתחיל להיסדק מעט, כ-10 דקות. מניחים לעוגיות להתקרר 10 דקות על ניירות האפייה ואז מעבירים לרשת התנור לצינון מלא.