רכיבים
- ½1 כוסות שקדים פרוסים
- 1/2 כוס חמאה
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 כפות קמח, מנופה
- 1 כוס שוקולד צ'יפס, מומס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את החמאה, הסוכר החום והדבש בסיר, על אש בינונית, עד להמסה. מביאים לרתיחה ואז מסירים בזהירות מהאש.
3 מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, המלח והקמח ומקציפים, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד.
4. מניחים שתי כפיות של בלילה לכל עוגיה, על התבנית. מעצבים בעדינות את צורת העוגיות ומוודאים שהן מרווחות באופן שווה.
5. מכניסים למרכז התנור ואופים עד להזהבה וקבלת קצוות כהים, 10-12 דקות, מסובבים את התבנית באמצע האפייה.
6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות והתייצבות, 3-5 דקות ואז מקלפים בעדינות את העוגיות מנייר האפייה.
7. מורחים את השוקולד המומס על הצד השטוח של עוגייה אחת. מניחים מעל עוגייה שנייה, כשהצד השטוח כלפי מטה, להכנת כריך, ולוחצים בעדינות רבה, לאיטום. מניחים לעוגיות "לשבת" עד שהשוקולד מתמצק, כ-30 דקות.