כיכר השבת

להעביר את השעות האחרונות

מתכון למאפה שושני שמרים שוקולד של אוראל בראל

את הרגעים שבין ההמתנה לאזעקה - שלא תבוא בבקשה - לשעות האחרונות של הצום, תעבירו בלהכין את היצירה הזאת ובסיום הצום יחכה לכם מאפה שושני שמרים שוקולד טרי, חם ומושלם. מדריך וידאו שלב אחר שלב של אוראל בראל (מתכונים, אוכל)

| 22 | כיכר השבת |
מאפה שושני שמרים שוקולד
מאפה שושני שמרים שוקולד (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1/2 3 כוסות מים פושרים (אמצעי מדידה: כוס חד"פ לשתיה קרה)
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן

למילוי: ממרח שוקולד אהוב - פרווה או חלבי

    לסירופ:

    • 1/2 כוס מים
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה:

    צפו באופן ההכנה:

    This browser does not support the video element.

    1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.

    2. מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות.

    3. מעבירים את כדור הבצק לקערה נפרדת, משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד ועושים בו 2-3 חורים, כדי שהבצק יקבל מעט אוויר, כך הוא יתפח יותר, ומניחים להתפחה של שעה.

    4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן על נייר אפייה משומן. מורחים על כל מלבן בצד ממרח שוקולד בנדיבות ומגלגלים לרולדה, כך שיתקבלו 3 רולדות בצק.

    5. חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי שווה, מסדרים את כל הפרוסות שהתקבלו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים ל-20 דקות נוספות.

    6. מחלקים ומסדרים את הפרוסות ב-3 תבניות בקוטר 24 ס"מ או ב-2 תבניות בקוטר 26 ס"מ.

    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות.

    8. לקראת סוף האפייה, מבשלים בסיר בינוני על אש נמוכה את כל רכיבי הסירופ במשך 4-5 דקות וכשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים בסירופ.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    > לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)
    22 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    13
    ישר כוח נפלא
    12
    אסור להסיח דעתו מהצום או לגעת במים בצום 9 באב! ממתי מכינים עוגות ביום כזה עם כל הכבוד!
    דבר ראשון -מי אמר שהוא עשה את זה בתשעה באב ? דבר שני- מותר להכין מי קבע שאסר?! את בטח נורא משועממת בשביל לכתוב תגובה כזאת טיפשית
    11
    מתי יעלה עוד אחד

    הצגת כל התגובות

    10
    אליפות העולם!!! אהבתי את הרעיון שזה לא רולדה גדולה אלא תלישה נראה מדהים! ה' ישמח אותך!!
    תודה רבה . כן זה יותר קל להכנה וגם הבצק נישאר יותר רך
    9
    וואאוו די כבר לעורר לי ת'תיאבון... נראה טילל וסחתיין על הלוגו החדש....
    חח זאת העבודה שלי.. תודה לך
    8
    וואי נראה טובבב אני ינסה בעזרת השם
    תודה רבה לך
    7
    נראה ממש טעיםם באמת ואווו
    תודה רבה
    6
    וואו יצא אליפות!!!
    כייף לשמוע
    5
    מסוכן לראות את זה בצום😉🤤 ניראה טוב !!!! תודהה
    חח לגמרי ,תודה לך
    4
    אווהו אוראל אתה מוכשר ברמות תודה יוצא עוגה אחת מכל הבצק?
    יוצא 2 גדולים בקוטר 26 או 3 בקוטר 24
    3
    יאוווווו נראה פשוט טוב!!!!!!! וטעיםם
    תודה לכם
    2
    אומייגדדדד איזה טעיםםםםם!!!!! יצאה כמות ענקית עשיתי גם עם קינמון אוראל אתה אלוף ופשוט תענוג לצפות בסרטונים שלך, הכל אסטטי ומובן תודה!
    1
    ממש טעים כול הכבוד
    מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת