רכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 1/2 3 כוסות מים פושרים (אמצעי מדידה: כוס חד"פ לשתיה קרה)
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן
למילוי: ממרח שוקולד אהוב - פרווה או חלבי
לסירופ:
- 1/2 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.
2. מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות.
3. מעבירים את כדור הבצק לקערה נפרדת, משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד ועושים בו 2-3 חורים, כדי שהבצק יקבל מעט אוויר, כך הוא יתפח יותר, ומניחים להתפחה של שעה.
4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן על נייר אפייה משומן. מורחים על כל מלבן בצד ממרח שוקולד בנדיבות ומגלגלים לרולדה, כך שיתקבלו 3 רולדות בצק.
5. חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי שווה, מסדרים את כל הפרוסות שהתקבלו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים ל-20 דקות נוספות.
6. מחלקים ומסדרים את הפרוסות ב-3 תבניות בקוטר 24 ס"מ או ב-2 תבניות בקוטר 26 ס"מ.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות.
8. לקראת סוף האפייה, מבשלים בסיר בינוני על אש נמוכה את כל רכיבי הסירופ במשך 4-5 דקות וכשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים בסירופ.
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
הצגת כל התגובות