כיכר השבת

מיוחד לשבועות

מתכון לעוגת שמרים גבינה מתוקה ורכה

בצק שמרים עשיר, אוורירי ורך כמו ענן שעוטף מלית גבינה רעננה ומתוקה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת שמרים גבינה מושלמת (מתכונים לשבועות, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
עוגת שמרים גבינה
עוגת שמרים גבינה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • 3/4 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון

למלית:

  • 500 גרם גבינה לאפיה (מספר אחוזי השומן - לבחירתכם) או גבינה לבנה שסוננה 30 דקות במסננת בד
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס סוכר

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. בקערת מיקסר, מניחים את השמרים, מוסיפים את הסוכר והחלב, מערבבים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.

2. מוסיפים לקערה את הקמח, החלמון והחמאה ומעבדים עם וו לישה במשך 2 דקות על מהירות נמוכה.

3. מוסיפים את המלח, מגביהים למהירות המקסימלית ומעבדים במשך 5 דקות, עד שהבצק אחיד, רך וחלק.

4. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים ומתפיחים במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לריבוע בין 2 ניירות אפייה. בעזרת סרגל וגלגלת פיצה, משרטטים ומעצבים את ריבוע הבצק לפי ההוראות שבסרטון. חוזרים על הפעולה עם 1 או 2 ריבועי הבצק הנותרים.

6. בקערה גדולה, מערבבים במרץ את כל רכיבי המלית.

7. מחלקים את המלית בין ריבועי הבצק ומורחים אותה במרכז כל ריבוע. סוגרים על המלית עם רצועות הבצק שבצדדים לסירוגין.

8. מתפיחים את ריבועי הבצק הממולאים במשך 20 דקות נוספות.

9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

10. במקביל, מבשלים את רכיבי הסירופ בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. כשהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים אותן מיד בסירופ. מצננים את העוגות ומאחסנים מכוסה במקרר.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
וואי הכנתי ממש טעים! תודה~
5
אמאלה יצא מזה טעים
4
יצא מושלם מושלם!!!!!

הצגת כל התגובות

3
כתוב פה מים במתכון ובסרטון לא רואים את המים האם צריך להוסיף אותם?
נכון,אבל שימי לב שבקנקן החלב שהוא שפך היה הרבה יותר מ3/4 כוס. לכן אני הכנתי את זה ושמתי את המים בשלב הראשון של התסיסה. יצא מוששללם! אני גם ממליצה להפחית קצת בסוכר שבמלית כי זה יוצא מתוק (הכנתי עם גבינה לבנה ולא גבינה לאפייה)
2
יצא חלום חלום , ובאמת לשים לב להוסיף את המים כי לא הבנתי למה הבצק כלכך לא בצק עד שהוספתי את המים
1
הכנתי את הבצק לפי המתכון והבצק יצא לי פירורים מה לעשות?
להוסיף נוזלים
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת