רכיבים
- 250 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 190 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 300 גרם קמח תופח מנופה
- 150 מ"ל חלב מלא עם 3.8% שומן
לזיגוג:
- 150 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית מי ורדים
- מים קרים
לקישוט:
- 4 כפות פיסטוקים מרוסקים
- עלי ורדים למאכל (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. חוצים את מקל הווניל לשניים לאורך ומחליקים סכין חדה לאורכו כדי לגרד את הגרגירים החוצה.
2. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה, הסוכר, גרגירי הווניל והמלח עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה, ומקציפים להטעמה בין הוספה של כל ביצה.
4. מוסיפים את הקמח ומאחדים אותו עם התערובת בתנועות קיפול. לבסוף מוסיפים את החלב ומערבבים רק עד שהוא מתאחד עם התערובת ולא יותר.
5. מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ עם שוליים גבוהים, יוצקים לתוכה את התערובת ומחליקים קלות את החלק העליון.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור, ממתינים 10 דקות ואז מחלצים אותה מהתבנית לרשת לצינון מלא.
7. בקערה קטנה, מערבבים היטב את אבקת הסוכר ותמצית מי הוורדים. תוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה מים קרים עד שהרכיבים מתאחדים לקרם סמיך אך נוזלי יחסית.
8. יוצקים את הקרם על העוגה, מקשטים בפיסטוקים ועלי ורדים ושומרים את העוגה מכוסה במקרר עד להגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!