רכיבים
- 1 כוס (120 גרם) קמח מלא מנופה
- 1 כוס (97 גרם) שיבולת שועל אינסטנט
- 2 כפיות קינמון (או פחות, לפי הטעם)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 60 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר או תחליף פרווה
- 2 כפות רסק תפוחים
- 6 כפות סוכר קוקוס או סוכר חום
- 5 כפות סוכר קנים אורגני או סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח.
2. בקערה נפרדת עם מיקסר ידני, מעבדים את החמאה ורסק התפוחים. מוסיפים את סוכר הקוקוס / הסוכר החום וסוכר הקנים, הביצה ותמצית הווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את תערובת הקמח ושיבולת השועל לתערובת החמאה, מערבבים, מוסיפים את הצימוקים, מערבבים לתערובת אחידה, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 15 דקות.
4. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מועכים אותם קלות ומסדרים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12-14 דקות, עד שהשוליים מזהיבים קלות והעוגיות יציבות. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ורק אז מעבירים את העוגיות לכלי אטום ושומרים בטמפרטורת החדר.