רכיבים
- 4 כפות (32 גרם) קמח לבן / קמח כוסמין / קמח מלא / קמח ללא גלוטן - מנופה
- 2 כפות (10 גרם) אבקת קקאו
- 2 כפות (30 מ"ל) סירופ מייפל / 1 כף סוכר חום
- 2 כפות (30 מ"ל) חלב צמחי
- 2 כפות (30 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 2 קוביות שוקולד מריר / 1 כף שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
המתכון מיועד לעוגה אישית אחת
1. בקערה, מערבבים את כל הרכיבים מלבד השוקולד המריר או השוקולד-צ'יפס, עד לקבלת בלילה חלקה.
2. משמנים קלות או מרססים שמן לספל קפה, רצוי יחסית גדול, ויוצקים את הבלילה לספל.
3. נועצים את קוביות השוקולד במרכז הבלילה או מערבבים לתוכה קלות את השוקולד-צ'יפס.
4. מחממים את הספל במיקרוגל במשך 45-60 שניות, בהתאם למרקם הרצוי - רך יותר או מוצק יותר. לחלופין, ניתן לאפות את העוגה בכלי קטן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
מוציאים, נותנים לעוגה להצטנן במשך 2-3 דקות ונהנים ממנה כמו שהיא או מוסיפים מעל קצפת / גלידה / אבקת סוכר / פירות טריים חתוכים / סוכריות / כל פינוק אחר.