רכיבים
- 500 גרם קמח לבן, מנופה
- 25 גרם שמרים טריים + 25 גרם משפר אפייה / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות גדושות סוכר לבן
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1 כף ברנדי
- 1/4 כפית מלח
- 350 מ"ל מים מינרליים פושרים
- 1 ליטר שמן - לטיגון
- סוכר לבן - לטבילה
אופן ההכנה:
1. יוצקים את המים לקערת מיקסר המצוידת בוו לישה. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים ומשהים כ-10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח - ולשים במהירות נמוכה, 6 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי.
2. מחממים את השמן עד 160 מעלות (לפני רתיחה). מכינים משטח משומן. תולשים חתיכות בצק, מגלגלים לכדורונים ומניחים על המשטח. משמנים את כפות הידיים, נוטלים את הכדורים, יוצרים חור במרכזם בעזרת האצבעות ומכניסים לסיר לטיגון של כ-2 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון חום-זהוב.
3. מוציאים לכלי המרופד בנייר סופג. טובלים מכל צד בצלחת עם הסוכר ומגישים.
הצגת כל התגובות