רכיבים
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה מרוככת
- 100 גרם חמאת בוטנים
- 60 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס
- 1/2 כוס צימוקים (אופציונלי)
- 1 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה (היא צריכה להיות רכה מאוד) עם הביצים, חמאת הבוטנים ושיבולת השועל. כשהתערובת מגובשת היטב, מניחים אותה בצד למשך 20 דקות.
2. מוסיפים לקערה את השוקולד, תמצית הווניל, הצימוקים ומעט מלח ומערבבים היטב לשילוב מלא.
3. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים עליה תלוליות מבצק העוגיות במרחק של 4-5 ס"מ זו מזו. בעזרת גב של כף או בידיים מעצבים כל תלולית לדיסקית שטוחה מעט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה ועמוק.
לאחר האפייה מצננים את העוגיות ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.