נמסים בפה גם בלי קפה: ריבועי חמאת בוטנים מטריפים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/3 כוס מרגרינה בטעם חמאה, מרוככת
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית בגודל של כ-22X22 ס"מ.
2. בקערה בינונית מערבבים את חמאת הבוטנים והמרגרינה. בקערה בינונית נפרדת מערבבים את הסוכר הלבן, החום, הביצים והווניל, עד לקבלת בלילה אוורירית. משלבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח; מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. אופים במשך 30-35 דקות, עד שהחלק העליון נע לאחור כשנוגעים בו. מצננים וחותכים ל-16 ריבועים.