כיכר השבת

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות ושמנמנות

עוגיות שוקולד צ'יפס מתחלקות לשני סוגים: עוגיות שטוחות יחסית במרקם פריך מאוד ועוגיות לחות ולעיסות - שאותן נכין הפעם. מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות, שמנמנות מתוקות וסופר מפנקות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: Julissa Capdevilla on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם חמאה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים 2 ביצים, אחת בכל פעם, מגרדים היטב את דפנות הקערה לאחר כל פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.

5. מסדרים בתבניות תלוליות בצק, כל אחת מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל תלולית, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפייה.

6. אופים את 2 התבניות בו זמנית במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. מסירים מהתנור, מסדרים על רשת תנור לצינון מלא ומעבירים לאחסון בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת