רכיבים
- 450 מ"ל גלידת וניל איכותית, רכה מאוד
- 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
לזיגוג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית גרידת לימון
לקישוט:
- תערובת פירות יער טריים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה (היא צריכה להיות במצב נוזלי) עם הקמח עד לקבלת בלילה אחידה. בשלב זה אפשר לערבב בתוך הבלילה תוספות אהובות כמו שבבי שוקולד או חתיכות פרי או לצקת אותה ישר לתבנית אינגליש קייק מלבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35-40 דקות.
3. טורפים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון ומעט גרידת סוכר עד לקבלת קרם אחיד ויוצקים על העוגה. מפזרים מעל פירות יער לקישוט ומעט גרידת לימון, אם רוצים. רק כשהעוגה מצוננת לחלוטין, פורסים ומגישים.