רכיבים
- 3 כוסות שוקולד צ'יפס מריר
- 3 כוסות שוקולד צ'יפס לבן
- 1 כוס חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3 כוסות קמח לבן, מנופה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצד.
2. בקערה בינונית משלבים את כל השוקולד צ'יפס ומניחים בצד.
3. בקערת המיקסר, מערבבים את החמאה ואת כל הסוכרים יחד במשך 30 שניות, במהירות נמוכה. מעבירים למהירות בינונית ומערבבים במשך 4 דקות עד לאיחוד וקבלת תערובת אוורירית.
4. מוסיפים פנימה את הביצים, הווניל, המלח והסודה לשתייה ומערבבים במשך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך.
5. מעבירים למהירות נמוכה ומוסיפים פנימה את הקמח, תוך ערבוב עד לאיחוד פשוט.
6. כשהמיקסר עדיין בעצמה נמוכה, מוסיפים פנימה כוס וחצי מתערובת השוקולד צ'יפס, תוך ערבוב עד לשילוב.
7. בעזרת כף עוגיות גדולה מחלקים את הבצק ומגלגלים לכדורים. מצפים את הכדורים בתערובת השוקולד צ'יפס ומשאירים את קרקעיתם נטולת שוקולד צ'יפס. מוודאים שפיסות השוקולד נצמדות היטב ובאופן אחיד לבצק.
8. מניחים את כדורי הבצק על התבנית המוכנה, במרחקים. אופים 6-8 עוגיות בכל פעם, במשך 8-9 דקות, עד שהקצוות והחלק העליון מזהיבים קלות.
9. מאפשרים לעוגיות להתקרר במשך 2-3 דקות על תבנית האפייה ואז מעבירים לרשת התנור להתקררות מוחלטת.
הצגת כל התגובות