רכיבים
- 3 כוסות (360 גרם) קמח לבן, מנופה
- ¼1 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח גס
- 3/4 כוס חמאה (170 גרם), מומסת ומקוררת מעט
- ¼1 כוסות (266 גרם) סוכר חום
- 1 כוס (198 גרם) סוכר מגורען
- 3 ביצים גדולות (150 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- ½2 כוסות (425 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מחבת בקוטר 25 ס"מ, המתאימה לשימוש בתנור, בחמאה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.
3. בקערה גדולה נוספת מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר המגורען, עד לאיחוד (הסוכר צריך להיראות מעט מומס). מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, תוך ערבוב, עד לאיחוד טוב ואז את תמצית הווניל.
4. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
5. מעבירים את הבצק למחבת המוכנה ואופים עד להזהבה-השחמה, במשך 30-40 דקות. מצננים במשך 15 דקות לפני החיתוך ומגישים.