לבראוניז:
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר (עדיפות למעל 55% מוצקי קקאו), קצוץ
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
לשכבת האגוזים והקרמל:
- 100 גרם סוכר לבן
- 15 גרם חמאה רכה
- 50 מ"ל שמנת מתוקה חמה
- 1 כף דבש
- קורט מלח
- 50 גרם אגוזי פקאן קלויים
- 50 גרם פיסטוק
- 100 גרם אגוזי לוז מולבנים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את החמאה והשוקולד בקערה גדולה וממסים במיקרוגל.
2. מוסיפים את הסוכר, המלח והביצים וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל וטורפים רק עד לאיחוד.
3. מוזגים לתבנית עגולה / מרובעת בקוטר 20 ס"מ, המשומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 20 דקות.
4. לבינתיים, מכינים את שכבת האגוזים והקרמל: מניחים את הסוכר במחבת חמה וממתינים מספר דקות, מבלי לערבב, עד שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי שחום.
5. מוסיפים את השמנת המתוקה החמה והדבש ומערבבים בעזרת כף עץ, בזריזות.
6. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים לרוטב חלק. מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
7. מוציאים את תבנית הבראוניז מהתנור ומשאירים אותו דולק. מוזגים בזהירות מעל את שכבת האגוזים והקרמל, עד לכיסוי מלא.
8. מחזירים לתנור ל-7-8 דקות ומצננים לחלוטין עד החיתוך (עדיף במקרר).