רכיבים
- 8 כפות חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס ריבת תות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מקרימים את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לשילוב מלא. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לאיחוד.
4. בקערה בינונית, מקציפים את הקמח עם הסודה לשתיה והמלח, עד לאיחוד. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים במהירות נמוכה עד לשילובם, במשך 2-3 דקות.
5. יוצקים 2 כפות בצק על התבנית המוכנה ומשטחים לעיגול. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. אופים עד שהעוגיות זהובות סביב הקצוות, במשך 8-10 דקות.
6. הופכים מחצית מהעוגיות ומניחים במרכז כל אחת כף של ריבה. מעל לכל אחת מהן עוגיה אחרת ולוחצים מעט כלפי מטה.
יש לאחסן בכלי אטום לאוויר (עד יומיים) עד להגשה.