רכיבים
- 1/2 2 כוסות (325 גרם) קמח - לאחר ניפוי
- 1 כפית מלח גס
- 1 כף סוכר (לא חובה)
- 230 גרם חמאה לא מלוחה, קרה
אופן ההכנה:
1. מוסיפים למעבד מזון 1/2 1 כוסות קמח, מלח וסוכר ועובדים בפולסים קצרים לאיחוד המרכיבים. מפזרים מעל את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
2. מגרדים את דפנות קערת המעבד, מוסיפים את כוס הקמח שנותרה ומעבדים שוב עד שהקמח נטמע בפירורי הבצק.
3. מעבירים פירורי הבצק לקערה בינונית, מזלפים מעל 4 כפות מי קרח ומערבבים את פירורי הבצק בעזרת מרית. מוסיפים עוד מים אם צריך, עד שמתקבל גוש בצק אחיד.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומעצבים אותו לכדור בלבד - היזהרו מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקמו של הבצק.
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לדיסק עבה, עוטפים אותם בנפרד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד יומיים או מקפיאים עד 3 חודשים ומפשירים במקרר לילה לפני השימוש.