רכיבים
- 1 כוס (96 גרם) קמח שקדים, מנופה
- 2 כפות (14 גרם) קמח קוקוס, מנופה
- 1/4 כוס (35 גרם) סוכר קוקוס
- 1/8 כפית סודה לשתיה
- 1 כף (7 גרם) זרעי פשתן טחונים
- 3 כפות (45 מ"ל) מים
- 1 כף (15 גרם) חמאת שקדים
- 2 כפיות (10 מ"ל) שמן קוקוס, מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות (30 גרם) שוקולד צ'יפס
- 2 כפות (15 גרם) פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה קטנה מערבבים יחד את זרעי הפשתן עם המים ונותנים להם לשבת במשך 5 דקות. הבלילה צריכה להיות עבה וצמיגית.
3. בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, סוכר הקוקוס והסודה לשתיה. מוסיפים את בלילת הפשתן, חמאת השקדים, שמן הקוקוס ותמצית הווניל. מערבבים בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד. העיסה צריכה להיות במרקם של בצק עוגיות.
4. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס והפיסטוקים הקלויים ומערבבים שוב, עד לאיחוד.
5. מעבירים את הבצק לתבנית המוכנה ומשטחים אותו לשכבה אחידה. ניתן להשתמש בשכבה של נייר אפייה וכוס זכוכית כדי ליישרו, אם הוא דביק מדי.
6. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה מקבל גוון חום זהוב.
7. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שפורסים לריבועים קטנים.
הבלונדיז ישמרו בטמפרטורת החדר במיכל אטום עד 5 ימים.