רכיבים
- 1/2 כוס (113 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (159 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מחית בטטה
- 2 כוסות (241 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח ים משובח
- 15 יחידות מרשמלו גדולות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפיה לעוגיות בנייר אפייה.
2. בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מערבבים את החמאה, הסוכר החום, הסוכר המגורען ותמצית הווניל, עד לקבלת בלילה עם מרקם רך ואוורירי, בערך 5 דקות. מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לאיחוד. מגרדים היטב את דפנות הקערה ומערבבים במשך דקה נוספת.
3. בקערה בינונית, מקציפים יחד את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד התערובת, במשך כדקה.
4. מניחים את הבצק בערימות קטנות על ניירות האפיה המוכנים. משטחים את העוגיות ומשאירים כמה סנטימטרים של רווח ביניהן.
5. מעבירים לתנור ואופים עד שהעוגיות מזהיבות קלות סביב הקצוות ו"קופצות" מעט כשנוגעים במרכזן, במשך 10 עד 12 דקות. מוסיפים פיסת מרשמלו בחלק העליון של כל עוגיה ולוחצים אותה בעדינות לתוך העוגיה. מחזירים את העוגיות לתנור ואופים עד שהמרשמלו נמס על פני השטח וצלוי מעט, במשך 7 עד 9 דקות נוספות. (אם חלק מהמרשמלו מתחיל להחליק מהעוגיות, תוכלו להשתמש במרית מתכת קטנה כדי לדחוף אותו למקומו).
מצננים לחלוטין לפני ההגשה. מאחסנים את השאריות במיכל אטום בטמפרטורת החדר.