עוגת תפוחים בחושה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
- 4 ביצים בגודל Large
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 2 כפיות אבקת קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים, הקינמון ורבע כוס סוכר ומניחים בצד, למנוחה.
2. בקערה גדולה נפרדת, טורפים היטב בעזרת מטריפה את הביצים, השמן וכוס הסוכר הנותרת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב. מוסיפים את תמצית הווניל ומחצית מכמות האגוזים, מערבבים ומוסיפים את תערובת התפוחים. מערבבים הכל יחד היטב.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעל את המחצית הנותרת של האגוזים.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.