רכיבים
- 1/2 בננה, מעוכה היטב
- 1 כף שוקולד צ'יפס (לא חובה)
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן צמחי
- 2 כפות דבש
- 3 כפות חלב
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 7 כפות קמח מחיטה מלאה, מנופה
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 2 פרוסות בננה לקישוט
אופן הכנת עוגת שוקולד בספל:
1. בקערה, מערבבים יחד את מחית הבננה והשוקולד צ'יפס.
2. בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את הביצה, השמן, הדבש, החלב ותמצית הווניל.
3. בקערה קטנה נוספת, מערבבים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
4. יוצקים את קערת החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים יחד לבלילה חלקה.
5. משמנים 2 ספלים קטנים.
6. ממלאים כל ספל ברבע מבלילת השוקולד.
7. מחלקים את מחית הבננה בין 2 הספלים.
8. יוצקים את בלילת השוקולד הנותרת לספלים.
9. אופים במיקרוגל על חום גבוה במשך 70-80 שניות או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 13-15 דקות ומגישים חם.