רכיבים
- 2 גזרים בינוניים
- 3/4 כוס אגוזי לוז
- 1/2 כוס שקדים
- 3 ביצים בינוניות
- 1/2 2 כפות סוכר
- 1/2 כף דבש
- 40 גרם קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- גרידה מלימון שלם
- גרידה מתפוז שלם
- קורט מלח
אופן הכנת עוגת גזר ואגוזים:
רגע לפני: מתכון להכנת עוגת גזר עסיסית וטעימה שהסוד לטעם העשיר שלה טמון בקליית האגוזים לפני שהם מצטרפים לחגיגת הטעמים בקערה. התוצאה שווה את כל העבודה.
• מגרדים בפומפייה את שני הגזרים - כל אחד לכלי נפרד. גזר מגורד אחד מיועד לבישול ויהפוך למחית, והשני נכנס "חי" לקערה.
• מבשלים גזר אחד בסיר על להבה קטנה ככל הניתן, במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מחית. כדי שהגזר לא יישרף, מערבבים מידי פעם.
• מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליה שוטחים את האגוזים והשקדים בשכבה אחת. מכניסים אותם לקלייה בתנור, עד להשחמה קלה. קולים רק במשך מספר דקות, ומשגיחים על האגוזים, שלא יישרפו.
• שליש מכמות האגוזים והשקדים קוצצים גס, ואת יתר התערובת טוחנים לאבקה במעבד מזון.
• מפרידים בזהירות את הביצים.
• טורפים במטריפה ידנית את החלמונים (החלק הצהוב), ומוסיפים בהדרגה 1/2 2 כפות סוכר, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
• מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם 1/2 3 כפות, עד שנוצר קצף יציב.
• מקפלים בעדינות לתוך קצף החלבונים את קצף החלמונים, אבקת האגוזים, הדבש, הגזר המגורר, הגזר המבושל, הדבש והאגוזים הקצוצים.
• מוסיפים לקצף בתנועות קיפול גם את הקמח, אבקת האפייה, גרידות התפוז והלימון והמלח.
• יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 50 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון שחום וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!