(צילום: shutterstock)
מתכון לעוגת שמרים קרנצ׳ית
- 1 ק״ג קמח לבן
- 15 גר׳ שמרים יבשים
- 150 גר׳ סוכר
- 12 גר׳ מלח
- 4 ביצים
- 310 מל׳ חלב או מים
- 200 גר׳ חמאה או מרגרינה רכה
- גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
להברשה: ביצה טרופה
למלית מתוקה במיוחד לעוגת שמרים חמימה
- גנאש שוקולד (הקליקו כאן למתכון לגאנש שוקלד)
- או קרם נוגט
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו לישה לשים כ5 דק׳
- עד קבלת בצק אחיד. אם צריך לעצור ולהוריד קמח מהצדדים אז זה הזמן.
- לשים עוד 4 דק׳ ומעבירים את הבצק לקערה מקומחת.
- מכסים ומניחים להתפחה, עד שמכפיל את נפחו.
- אחרי ההתפחה מניחים במקרר לחצי שעה.
- מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 1 ס״מ
- ומחלקים ל2 חלקים.
- וכל אחד לעוד 2 כך
- שנוצרו 4 מלבנים מרודדים
- מורחים בממרח הרצוי ומגלגלים
- מניחים בצורת x כל שני רצועות מגולגלות ומלפפים אחת בשניה כמו בורג.
- מעבירים לתבנית אינגלישקייק, ומניחים להפחה מכוסה.
מורחים בביצה
ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
בתאבון, חורף נעים
הצגת כל התגובות