כיכר השבת

מתכון ליום חורף: עוגת שמרים קראנצ'ית בגאנש שוקלד

תחשבו על זה: בחוץ החורף, השלג והסופות - ובבית ניחוח חמים של עוגת שמרים עסיסית ומלאת שוקלד חמים נאפת בתנור • מורן פינטו מגישה לכם מתכון מדהים לעוגה שמרים קרנצ'ית שתאפה לכם אווירה ביתית (אוכל)

| 12 | כיכר השבת |
מתכון ליום חורף: עוגת שמרים קראנצ'ית בגאנש שוקלד
(צילום: shutterstock)

מתכון לעוגת שמרים קרנצ׳ית

  • 1 ק״ג קמח לבן
  • 15 גר׳ שמרים יבשים
  • 150 גר׳ סוכר
  • 12 גר׳ מלח
  • 4 ביצים
  • 310 מל׳ חלב או מים
  • 200 גר׳ חמאה או מרגרינה רכה
  • גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

להברשה: ביצה טרופה

למלית מתוקה במיוחד לעוגת שמרים חמימה

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה לשים כ5 דק׳
  • עד קבלת בצק אחיד. אם צריך לעצור ולהוריד קמח מהצדדים אז זה הזמן.
  • לשים עוד 4 דק׳ ומעבירים את הבצק לקערה מקומחת.
  • מכסים ומניחים להתפחה, עד שמכפיל את נפחו.
  • אחרי ההתפחה מניחים במקרר לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 1 ס״מ
  • ומחלקים ל2 חלקים.
  • וכל אחד לעוד 2 כך
  • שנוצרו 4 מלבנים מרודדים
  • מורחים בממרח הרצוי ומגלגלים
  • מניחים בצורת x כל שני רצועות מגולגלות ומלפפים אחת בשניה כמו בורג.
  • מעבירים לתבנית אינגלישקייק, ומניחים להפחה מכוסה.

מורחים בביצה

ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

בתאבון, חורף נעים

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מה עושים כדי שעוגת השמדים שלי לא תצא יבשה ? תודה מראש
4
אין לי כף מדידה בגרמים, אולי תוסיפו את המנון כוסות ח"פ או בכפות.
3
אני ממש מתוסכלת מעוגות שמרים... כמה שאני מנסה לרדד דק ולשים הרבה שוקולד, זה תמיד יוצא בסוף עם בצק עבה, וקצת מלית...:( מישהו יודע מה הפתרון? איך אפשר להגיע לעוגת שמרים כמו בקונדיטוריה???? תודה!! באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחרי הרידוד ומריחת השוקולד יש לגלגל את הבצק בצורה של מתיחה וקיפול ולא לגלגל. ז"א יש לאחוז את הבצק בצד שקרוב אליך. לקפל טיפה ואז למתוח אליך מעט ולקפל למתוח ולקפל. מה שיוצר גילגול כזה הוא בצק מתוח עם שוקולד בתוכו והוא מגולגל בצורה מתוחה ויוצר עוגה מרובת שכבות ושוקולד. בהצלחה!
והבצק דק וצא שכבות.
את הבצק, ולשים הרבה אבל הרבה מלית שוקולד ולכסות עם השוקולד כל חלק שלא יהיה גלוי לענינו בצק. בהצלחה!

הצגת כל התגובות

2
ממרגרינה????
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת