מתכון לעוגת גבינה אפויה: שבת בבוקר. רגע לפני שיוצאים להתפלל, מוציאים מהמקרר עוגת גבינה משובחת שהולכת נהדר עם כוס קפה. אם תשאלו אותנו, זה עונג שבת אמיתי.
מתכון לעוגת גבינה אפויה: החומרים
6 ביצים L
1 וחצי כוסות סוכר לבן
1 חב׳ פודינג וניל
1/3 כוס קמח תופח
3/4 כוס שמן
750 גר׳ גבינה לבנה 9%
1 שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
בקערה אחת - מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר, עד קבלת קצף יציב ואווררי.
בקערה ב׳: מקציפים חלמונים עם שארית הסוכר עד קבלת קרם צהבהב אורירי.
מוסיפים לקערת החלמונים בתנועות קיפול, שמן, קמח, פודינג וניל.
מוסיפים את הגבינות והשמנת, גרידת הלימון והוניל.
מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
בתנועות קיפול ובהדרגה מוסיפים את קערת החלבונים לקערת החלמונים.
מעבירים לתבנית קפיצית 24.
מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים ( לשמירה על הלחות). אופים כשעה.
אין לפתוח את התנור לפני שעוברת שעה בכדאי לא לקרר את התנור.
יש לבדוק אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם.
מומלץ לא להוציא את העוגה מהתנור עד שהיא מתקררת.
לגוון; ניתן למרוח לפני ההגשה מלית אוכמניות או קצפת חלבית.
שבת נפלאה
מורן פינטו
Mpinto166@gmail.com
הצגת כל התגובות