סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3/4 כוס שמן
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 3 כפות דבש
- 1/2 שאלוט, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפות עלי טרגון, קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- נתחי פילה סלמון במשקל כולל של 700 גרם
אופן ההכנה:
1. מניחים בבלנדר את כל הרכיבים, מלבד נתחי הסלמון כמובן, וטוחנים יחד עד לקבלת מרינדה אחידה.
2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותם מכל הצדדים במחצית מכמות המרינדה. נותנים לנתחים לנוח כך במשך 15-20 דקות.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות, תלוי בעובי הדג. כשמוציאים מהתנור, יוצקים על הדגים את המרינדה שנותרה. מגישים מיד או מצננים ומעבירים מאוחר יותר לפלטה לחימום, כדי להגיש בשולחן השבת.