כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפילה מושט אפוי במרינדת לימון ושום

אין דרך לטעות עם הדג הזה ומובטחת לכם מנה חגיגית, טעימה ומהירת הכנה לשולחן השבת. מתכון לפילה מושט אפוי במרינדת לימון ושום. לחלופין, ניתן להשתמש גם בפילטים של בקלה (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
דג לשבת. פילה מושט אפוי במרינדת לימון ושום
דג לשבת. פילה מושט אפוי במרינדת לימון ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • פילטים של מושט או בקלה במשקל כולל של 450 גרם

למרינדה:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כפית שמיר יבש

אופן ההכנה:

1. בתבנית אפייה מלבנית, מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

2. טובלים את נתחי הדג במרינדה משני הצדדים ומסדרים אותם בתבנית עם המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 30 דקות לפחות עד שעתיים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהדגים מבושלים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה