דג לשבת. פילה מושט אפוי במרינדת לימון ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- פילטים של מושט או בקלה במשקל כולל של 450 גרם
למרינדה:
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 6 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח ים
- 1 כפית שמיר יבש
אופן ההכנה:
1. בתבנית אפייה מלבנית, מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.
2. טובלים את נתחי הדג במרינדה משני הצדדים ומסדרים אותם בתבנית עם המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 30 דקות לפחות עד שעתיים.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהדגים מבושלים.