דג לשבת: סלמון בציפוי רוטב פסטו פיסטוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 פילטים של סלמון טרי במשקל 120-170 גרם כל אחד
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב הפסטו פיסטוקים:
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים - ללא הגבעולים
- 2 שיני שום
- 1/4 כוס פיסטוקים גולמיים (ללא הקליפה)
- 1/3 כוס שמרים תזונתיים
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. שוטפים את נתחי הסלמון ומייבשים אותם בטפיחות עם נייר סופג.
2. מסדרים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12 דקות.
4. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי רוטב הפסטו עד לקבלת תערובת חלקה. סמוך להגשה, מצפים את החלק העליון של כל דג ברוטב הפסטו.