כיכר השבת

סוכות

מתכון לשיפודי סלמון אישיים על מחית דלורית

דג בשרני על מצע קרמי מתקתק - חגיגה של מרקמים וטעמים שמשתלבים היטב ופותחים את התיאבון לסעודת החג. מדריך וידאו שלב אחר שלב עם מורן פינטו למנת פתיחה מיוחדת שתפתיע את כולם (אוכל)

| 12 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 600 גרם סלמון טרי, ללא עור
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • 1 דלורית
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה, מכינים את המרינדה בה ישהה הסלמון: מערבבים היטב את הדבש עם רוטב הסויה ושיני השום.

2. חותכים את הדג לקוביות שוות, מוסיפים לקערת המרינדה, מערבבים ומשרים במשך 20-30 דקות.

3. במקביל, חוצים לשניים את הדלורית, מרוקנים את הזרעים ומניחים את שני החצאים בתבנית פיירקס. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, תלוי בעוצמת התנור.

4. נועצים 2 קוביות סלמון בקיסם אישי, ומסדרים בתבנית פיירקס. אופים במשך 15-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5. גורפים את בשר הדלורית בעזרת כף לקערה, ומועכים אותה למחית חלקה. ניתן לתבל את המחית בפלפל לבן ושום כתוש, לבחירה.

6. בכל צלחת, מניחים 2 כפות ממחית הדלורית ומעל מניחים שיפוד סלמון.

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
ננסה...תודה לך!
8
מניחים את השיפוד על הם ירקב או באוויר והאם ניתן להישתמש בתבנית חד פעמי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
7
אני מתכוונת לנסות!

הצגת כל התגובות

6
זה גורמה אבל זה לא זה מתוק בדג (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
5
ניסינו בשבת - היתה הצלחה גדולה!
4
עשיתי . מיוחד טעים ןמרשים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
3
חייב דווקא בתבנית פיירקס (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
מורן את מלכה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מנות פתיחה