![רוטב לטבילת ירקות חתוכים או כתוספת לכריכים](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=webp,fit=contain,width=1200/2020/07/27/71bd2de0-01d5-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h1854_w3015.jpg)
רוטב לטבילת ירקות חתוכים או כתוספת לכריכים (צילום: Shayda Torabi on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 60 גרם פילה אנשובי בשמן
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 2 כפות עירית קצוצה או שאלוט טרי קצוץ
- 1 כף צלפים מסוננים ושטופים
- 1 כוס מיונז (או יותר, לפי העדפה אישית)
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
מתכון ל-2 כוסות רוטב
1. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים יחד את האנשובי, הפטרוזיליה, החומץ, העירית / השאלוט והצלפים במשך 3 דקות, עד שהתערובת כמעט נוזלית.
2. מוסיפים את המיונז, ממשיכים לטחון ותוך כדי מתבלים בפלפל שחור.
3. כשהתערובת הופכת לרוטב אחיד, מעבירים לכלי אטום ומצננים במקרר במשך שעה לפחות לפני השימוש.