רכיבים
- ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס קמח תירס
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח גס
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 3 כפות חמאה מומסת + 7 כפות חמאה מרוככת, מחולקות
- 1/2 כוס + 2 כפות סירופ מייפל, מחולקות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס עם 12 כוסות בנייר אפייה.
2. מקציפים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח בקערה בינונית, עד לאיחוד. טורפים את הביצים, החלב, השמנת החמוצה, הסוכר, 3 כפות החמאה וחצי כוס סירופ המייפל בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים; מקציפים רק עד לערבוב מלא, נזהרים לא יותר מדי. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שקעי המאפינס.
3. אופים בתנור עד להזהבה, 18-20 דקות. מוציאים מהתנור. מצננים בתבנית 5 דקות.
4. בזמן אפיית המאפינס, טורפים את שאר החמאה וסירופ המייפל בקערה קטנה, עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד עד השימוש. מגישים את המאפינס החמימים עם חמאת המייפל בצד.