רכיבים
- 1 כוס מי ברז חמימים
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף חמאה רכה
- 1/2 כפית מלח
- 3 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/8 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את המים, השמן, הסוכר והשמרים. מניחים בצד עד שהשמרים מבעבעים (כ-8 דקות). מערבבים פנימה את הביצה, החמאה והמלח.
2. במיקסר או ביד, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד לקבלת בצק רך שאינו דביק. לשים ביד 10 דקות או 5 דקות במיקסר.
3. מחלקים את הבצק ל-18 חלקים אחידים ויוצרים מהם כדורים. מניחים בתבנית משומנת ומכסים בנייר אפייה ומגבת מטבח. מניחים לתפיחה 10 דקות, במקום חמים. (או עד 30 דקות אם מתאפשר).
4. מברישים קלות בחלב ואופים במרכז התנור, 10-12 דקות, או רק עד להשחמה.
שימו לב! אסור לאפות פת חלבית או בשרית, אלא אם כן מכינים ממנה מעט (שתסתיים באותו יום / סעודה) או שיוצרים עליה סימן היכר טרם האפייה.