לבצק:
- 2.5 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כוס קמח מלא, מנופה
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים / 15 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס שמן זית
- ½1 כוסות מים פושרים
- 1 כפית מלח
לקציצות:
- 250 גרם בשר טחון (בקר או תערובת של עוף והודו)
- 1 בצל
- מלח ופלפל
- בהרט
- פפריקה
- כמון
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כפות רוטב עגבניות
- 1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- טחינה
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. מרפדים בנייר אפייה רינג / תבנית עגולה עם קוטר של 28 ס"מ.
2. לשים את כל מרכיבי הבצק, פרט למלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד לקבלת נפח כפול, כשעה-שעה וחצי.
3. בינתיים, מכניסים את מרכיבי הקציצות למעבד מזון וטוחנים עד שכל החומרים מתאחדים. יוצרים 20 קציצות ומעבירים למקרר.
4. תולשים מהבצק 20 חתיכות ומכדררים. מניחים בתבנית ומתפיחים עד לקבלת נפח כפול, לפחות שעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרטיבים את האצבעות בשמן זית ויוצרים שקע בכל כדור. מוציאים את הקציצות ומניחים בשקעים, מהדקים ומשטחים. מורחים את הביצה על הבצק ואז מעבירים מריחת שמן על כל קציצה. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
5. מזלפים טחינה מעל ומגישים.