כיכר השבת

2 דקות "אפייה"

מתכון לנאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת

הוא מתחיל בתור בצק שמרים רגיל לכאורה, אבל במקום התפחות ארוכות וחימום תנורים, מכינים אותו במסלול מהיר: מתכון לנאן הודי - ספק לחם ספק פיתה שמנמנה שמכינים במחבת. תקבלו אותו חם, זהוב וריחני - רק לתלוש לחסל במקום (מתכונים, אוכל)

| 20 | כיכר השבת |
נאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת
נאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 1 כף דבש
  • 3/4 כפית שמרים אינסטנט
  • 3/4 כוס חלב חם
  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מיקסר או בקערה רגילה את המים, הדבש והשמרים וממתינים 5-10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.

2. מוסיפים את החלב, היוגורט, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים את הבצק עם וו לישה במשך 4 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אחיד.

3. על משטח מקומח, לשים את הבצק לכדור ואז מניחים אותו בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה בטמפרטורת החדר או לילה שלם במקרר.

4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק ומברישים אותו בחמאה מומסת. אפשר להמתין כ-10 דקות בין חלוקת הבצק לרידודו, כדי שהוא יפתח רשת גלוטן ויהיה גמיש ונוח לרידוד.

5. מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות, מניחים עליה עיגול בצק כשהצד עם החמאה המומסת כלפי מטה. מכסים את המחבת, מטגנים במשך דקה, הופכים את הלחם ומטגנים ללא מכסה במשך דקה נוספת.

מגישים את הלחמים חמים, מיד. מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת מעורבבים עם שמיר קצוץ דק ושום כתוש.

שומרים את הלחם בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים ואפשר להקפיא אותו עד 3 חודשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
היי אני רוצה להכין אותו פרווה מה יכול להחליף את היוגורט?
12
אסור על פי ההלכה להכין כזה חלבי
נכון צודק בגלל הצורה שלו
לפי ההלכה וזה כתוב בשולחן ערוך יורה דעה, אסור להכין לחם חלבי שמא יטעו ויאכלו אותו עם בשר, אלא אם כן יש לו צורה מיוחדת. לכן הבורקסים החלביים הם משולשים ובצורות מיוחדות. במקרה דנן הפיתה הזו דומה קצת ללאפה או טורטיה ואפילו קצת לפיתה רגילה לכן אולי כדאי להחמיר ולא לעשות אותה חלבי אך צריך לשאול פוסק
במקום להשתמש בתירוץ "ההלכה", תסביר בבקשה...
למה אסור??
בגלל שזה נראה כמו לחם שאנשים יעולים לטעות שזה פרווה לכן צריך לשנות קצת את הצורה שלו
11
האים אפשר להכין אותו לא חלבי ?

הצגת כל התגובות

10
ברגע שהכנסתם למתכון חלב ודברי חלב, קלקלתם את המתכון.
שטויות
9
כל המתכונים האלו הם פרסומת למוצרי חלב, שלא תמיד טובים לנו.
8
"לתלוש ולזלול? מה אנחנו? קניבלים? צורייס און פרעס??
7
למה א" לכתוב לשון יותר עדינה מה זה לזלול
6
??
הלווו מישהו, מה זורקים מתכונים והולכים😤
5
מדהים!!! תודה
4
אז תכינו בלע היוגורט והחלב תורדי אותם מהמתכון תעשו בלי זה
3
התלהבתי מהתמונה, עד שראיתי את רשימת המרכיבים! אולי תפסיקו לפרסם מתכונים ללחם חלבי, שאנחנו לא נוהגים לאכול?? תודה רבה!!
2
לא יודע אם מותר הילכתית או לא, אבל המילה לזלול היא לא במקום ומעוררת סלידה! יהודי יושב ואוכל ואומר אח"כ : הרחמן הוא ישלח לנו ברכה מרובה ..ועל שולחן זה. שדומה למזבח. לא זללו במקדש!
1
עיין שו"ע יו"ד צז א מותר להכין לחם חלבי בכמות קטנה שנגמרת בסעודה אחת לכל הדעות
לחמים ומאפים