כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון ללחמניות מדהימות ורכות בטירוף ללא התפחה

הטרנד הכי חזק של הקורונה זה האפייה הביתית - ובעיקר חלות לשבת. אבל מה אם אין לנו זמן או עצבים להכנה ארוכה, התפחה וקליעה? הפתרון פשוט וקל: לחמניות אישיות מדהימות ורכות בטירוף שאתם חייבים לנסות (מתכונים, אוכל)

| 41 | כיכר השבת |
לחמניות אישיות
לחמניות אישיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמרים יבשים פעילים
  • 1 כוס + 2 כפות מים חמים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1/2 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 2 כפות מים להברשה
  • 2 כפות שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את השמרים עם המים החמים עד שהם נמסים. מוסיפים את הסוכר והשמן ונותנים להם לעמוד יחד 5 דקות. מוסיפים את הביצה, הקמח והמלח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד במשך 3-5 דקות. מוסיפים עוד קמח, אם צריך, עד לקבלת בצק אחיד, רך, אלסטי ורק מעט דביק.

4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, ומגלגלים כל חתיכה לכדור חלק. מסדרים את הכדורים על גבי 2 התבניות המוכנות (6 בכל תבנית), במרחקים של 5 ס"מ לפחות אחד מהשני. מכסים את הכדורים במגבת מטבח או ניילון ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.

5. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה עם המים, מפזרים מעל את השומשום ואופים במשך 10 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים לרשת תנור לצינון מלא.

41 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
36
וואו... יצא טיל לחמניות מושלמות ב10 דקות
35
מישהו ניסתה ניראה קל
כן וזה טעים בטירוףףףףףףף כדי לכל אחד לנסות.....
34
קל, מהיר וטעים. תודה על המתכון הנהדר!

הצגת כל התגובות

33
נתקלתי במתכון לפני כמה חודשים,והתאהבתי! הכנה מהירה ופשוטה,והטעם מעולה!!! רק הערה קטנה- אני שמה חצי מכמות השמן,ומערבבת אותו בתערובת הקמח ושאר המצרכים,ולא עם הסוכר המים והשמרים. אחרת יוצא קצת דביק מדי הבצק
32
איפה רשום הכמויות?
31
עשיתי ניסיתי יצאו מעולות רכות ואווריריות. תודה על מתכון קליל
30
היי אשמח לדעת אם אפשר לעשות עם קמח מלאה, כוסמין וכו?
29
הכנתי פעמים עם קמח חיטה 80% ופעם נוספת עם קמח רגיל לצערי התוצאה יצאה זהה. עשיתי לפי המתכון והן יצאו דחוסות, השארתי הרבה זמן לתפיחה והן לא תפחו כלל. בד"כ אני מסתדר עם אפיית לחמים. אשמח לדעת איפה יכולה להיות הבעיה. תודה רבה!!
28
לחמניות מדהימות ממש טעימות ורכות הכנתי כמה לחמניות גם עם שבבי שוקולד
27
דחוסות , לא תפחו בכלל
כנראה ששמת מים רותחים עם השמרים במקום מים חמימים שמרים מאבדים את הפעולה שלהם עם מים רותחים
26
וואו... התלבטתי מלא זמן אם בכלל להכין, והבחירה להכין הרימה לי את היום! זה פשוט וטעים. ממש ממליצה! טיפ קטן שלי: תוסיפו קצת יותר סוכר ממה שרשום, המתקתקות של זה נהדרת ומוסיפה
25
אני והבן שלי שמנו 3 כוסות קמח. במקום חצי הכוס הנוספת שמנו מעט קורנפלור ובערך כוס שיבולת שועל. הלחמניות יצאן אוריריות וטעימות
24
מתכון מעולה, בצק פצצה. הכנתי עם הילדים פשוט תענוג, תודה רבה!
23
יצא מעולה! תודה על מתכון קל וטעים
22
לחמניות מושלמות!! עדיין בשוק ממהירות ההכנה. הן אווריריות ופשוט נהדרות. כל כדור של לחמניה שיטחתי מעט, פיזרתי גבינה צהובה ואז סגרתי שוב לכדור. ואז התפחה של 10 דקות ולתנור.
21
יצא מזעזע!! קשה כמו אבן. אני מכינה כל שבוע חלות ענן כל כך רכות ורציתי לגוון. איזו טעות... הכל הלך לפח חבל על המצרכים אוף
20
תודה ! מתכון מעולה סידרת לנו את אחרי הצום
19
לא יצא לי טוב ניסיתי כבר פעמיים ולא נאפה לא משהו המתכון הזה!
18
הכנתי את המתכון ולצערי הלחמניות יצאו דחוסות מאוד לדעתי זה בגלל הביצה ממליצה להוריד חלק מהכמות של הביצה (או פשוט לא לשים בכלל) ככה יצא לחמניות הרבה הרבה יותר אווריריות
17
וואו !!!!!! איזה טעים יצא (מעכשיו המתכון הקבוע לשבת)
16
היי ותודה על המתכון. מישהו יודע איך אפשר לשנות את המתכון הזה כדי שיהיו לחמניות מזונות ולא המוציא?
להוסיף מעט יותר סוכר. ביצה כבר יש. ולכן זה מזונות.
15
מעולות ופשוטות להכנה. מוצלחות בכל פעם
14
תודה רבה, לחמניות מעולות!
13
עשיתי את המתכון הלחמניות לא יצאו טובות לאכילה הבצק בתנור לא תפח בכלל
כנראה ששמת מים רותחים עם השמרים במקום מים חמימים שמרים מאבדים את הפעולה שלהם עם מים רותחים
12
אל תכינו אף פעם לא הרגשתי כזה ביזבוז. יצא מזעזע כל כך דחוס מגעיל ברמות
כנראה ששמת מים רותחים עם השמרים במקום מים חמימים שמרים מאבדים את הפעולה שלהם עם מים רותחים
11
מתכון קל. הלחמניות יצאו מושלמות.
10
הכנתי היום, יצא מדהים לגמרי. תודה
9
הלחמניות אווריריות ! צריך לעבוד עם הבצק כשהוא עדיין מעט דביק. לא להוסיף קמח עד שיצא בצק ממש נוח, כי אז, כנראה, יצאו לחמניות דחוסות. כפי שכבר כתבו פה- המים שמוסיפים לשמרים צריכים להיות פושרים כדי שהשמרים יעשו את עבודתם. לגבי הסוכר - בעיני הלחמניות מתוקות מדי. הייתי מפחיתה את כמות הסוכר.
8
יצא מעולה מאמצת בחום
7
אל תכינו יוצא גרוע
6
הלחמניות יצאו מושלמות! הילדים אוכלים בתאבון רב! היה קל להכנה ומהיר. תודה רבה!!!
5
מתכון לא מוצלח!!הלחמניות יצאו לטעמי לא אכילות
4
לחמניות פח , חבל על החומרים ועל הזמן הלכו ישר לפח
3
הכנתי עכשיו את הלחמניות יצאו מושלמות מתכון הכי טוב שהכנתי
2
מתכון מושלם התפחתי פעמיים ויצא רך ומדהים , הייתי קצת בהלם שיצא כל כך טוב.
1
מתכון משגע שואלת אם אפשר עם אותו הבצק להכין לחם
לחמים ומאפים