כיכר השבת

מתכון לכיסוני בצק עלים במילוי גבינה צהובה וכרובית

אין אדם שיכול לסרב לבצק עלים במילוי גבינה נוטפת - בכל וריאציה שלא תהיה, והמתכון הזה עונה על כל הדרישות שלנו ואף כולל מרכיב מפתיע שמשתלב מצוין. מתכון לכיסוני בצק עלים אישיים במילוי גבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כיסוני בצק עלים אישיים במילוי גבינה צהובה
כיסוני בצק עלים אישיים במילוי גבינה צהובה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 45 גרם חמאה
  • 3 כפות גדושות קמח (לאחר ניפוי)
  • 3-4 כוסות חלב חם
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כפית חרדל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 400 גרם בצק עלים מופשר במקרר
  • 1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. מאדים את הכרובית במים חמים, עד שהיא רכה, אך לא יותר מדי רכה.

3. בסיר קטן, ממיסים את החמאה. מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה. תוך כדי ערבוב מתמיד, יוצקים פנימה לאט את החלב. מבשלים ומערבבים במשך 5-10 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. יתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב, כי הרוטב צריך להיות סמיך.

4. מסירים את הרוטב מהאש, מוסיפים את הגבינה, החרדל והפפריקה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

5. מערבבים לבלילת הרוטב את פרחי הכרובית ומניחים בצד.

6. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את בצק העלים וחותכים אותו ל-12 ריבועים שווים.

7. עובדים על כל ריבוע בצק בנפרד: מניחים ריבוע בתבנית ומניחים במרכזו כף נדיבה מתערובת הכרובית. סוגרים את 4 פינות הריבוע למרכז וצובטים אותן יחד (הן עשויות להשתחרר, אבל זה בסדר).

8. מסדרים בתבנית את כל ריבועי הבצק הממולאים, מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים