רכיבים
- 250 גרם קמח, מנופה
- 1 חבילת חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית מלח
למלית:
- 2 בצלים, קצוצים דק
- שמן
- 1 סלסלת פטריות, קצוצות
- 1/4 חבילת גבינה מלוחה, מגוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר או ידנית, מעבדים את הקמח, החמאה, השמן, המים והמלח, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. שומרים מכוסה במקרר למשך שעה.
הכנת המלית:
2. מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון. מסננים את תערובת הבצל והפטריות מנוזלים ומעבירים לקערה. מערבבים פנימה את הגבינה המגוררת, מתבלים במלח ופלפל שחור טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הרכבת המאפים:
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ ומחלקים כל עיגול ל10-12 משולשים שווים.
4. בחלקו הרחב של כל משולש מניחים מעט מן המלית ומגלגלים בעדינות לכיוון החלק הצר.
5. מסדרים את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה יפה.