כיכר השבת

מכל הסיבות שבעולם: מתכון לבייגל אמריקאי ביתי

בגלל הריח הממכר, בגלל הטעם נפלא, בגלל המרקם הרך והציפוי המתפצח ובגלל שזה פשוט...טעים: מתכון להכנת בייגל אמריקאי - לקפוץ לארה"ב, בלי שהכיס ירגיש (מתכונים, אוכל)

| 14 |
בייגלס אמריקאיים
בייגלס אמריקאיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/3 2 כוסות מים
  • לבישול הבייגלס:
  • 1/3 כוס סילאן
  • 3 ליטר מים
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • שומשום לבן ושחור

אופן הכנת בייגל אמריקאי:

רגע לפני: בגלל הריח הממכר, בגלל הטעם נפלא, בגלל המרקם הרך והציפוי המתפצח ובגלל שזה פשוט...טעים. מתכון להכנת בייגל אמריקאי - לקפוץ לארה"ב, בלי שהכיס ירגיש.

• מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמרים, המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן. הבצק שמתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה, למרות שהוא מעט דביק.

• מכסים את הקערה במגבת או עוטפים בשקית ניילון ומניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מרתיחים בסיר 3 ליטר מים יחד עם הסילאן ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן.

• מחממים את התנור לחום של 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

• מחלקים את הבצק ל-15 חלקים ומגלגלים אותם לכדורים שווים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, נותנים להם מעיכה קלה ובעזרת אצבע אחת, יוצרים חור במרכז הכדור ועם מעגלים סיבוביים מרחיבים את החור. שימו לב שבזמן האפייה הבייגל תופח ומצמצם את קוטר החור, כך שאין מה לחשוש מחור גדול.

• חוזרים לנוזל הבישול שאחראי למרקם המתפצח של הבייגל: מגביהים ללהבה בינונית, ובעזרת כף רחבה מורידים למים החמים 2-3 בייגלים, ומבשלים עד שהם צפים (בערך חצי דקה). מוציאים בזהירות לתבנית ומצננים לפני הציפוי.

• טורפים את הביצה ומברישים את הבייגלים. לשם הגיוון, מפזרים שומשום לבן על חצי מהכמות, ועל הנותרת שומשום שחור. ניתן לפזר מעט מלח, אם רוצים אותם יותר מלוחים.

• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהבייגלים זהובים ופריכים.

אופן ההגשה: אחרי שהבייגלס מוכנים, והמטבח מריח כמו דוכן מאפים ניו יורקי טיפוסי, אין כמו לפרוס פרוסת חמאה נאה, להניח בין שני חצאי בייגל ולקלות מספר דקות בתנור, עד שהחמאה נמסה והבייגל הופך לפריך עוד יותר.

"קאן איי גט טוסטד א בייגל וויז באטר, פליז?" (במבטא מושלם, כן?)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
הבייגל נשמע משהו זה מתוק?
7
באפייה. אפשר לבשל יותר זמן, אפילו דקה או יותר אבל תלוי בחום המים. עדיף פחות מאשר יותר. תנסו ותבראו לפעם הבא.
6
למה צריך אבקת אפייה אם יש שמרים?? אפשר להוסיף מלח גס למעלה לזיקוק?

הצגת כל התגובות

5
לא הבנתי מזתומרת מורידים 2 3 בייגלים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
4
מה הכמות לשמרים יבשים
3
אם משתמשים בשמרים יבשים מה הכמות
2
מרשם הביגל נראה נפלא!! מה עושים שבברזיל אין איך להשיג סליאן?
לא צריך סילאן יש מולסה בכל המחנויות אגב זה הדבר המקורי שמכניסים ולא סילאן
לטגן את הסוכר בשמן עד שמשחים, ואז להוסיף את המים לסיר, זהירות, זה קופץ כשמוסיפים את המים.
מוסיף צבע אבל לא חייבים
יכו להיות שדבש יכול לעשות את אותה עבודה
1
לצערי דבר אחת הוספת במתכון שאין לו שום צורך זה למרוך את הביצה את יכולה לגלוש באינטרנט לראות מתכונים של בייגלים ואף אחד מהם לא מורח ביצה וכתושב ארה"ב אז אבקש שתתקני חבל הביצה אין לה כל תפקיד כאן אלא הבייגל רטוב מהמים ואפשר ולוקחים את הביגל לאחר שהוצאת מהמים ויישר הופכים אותו על הסומום ומניחים בתבנית
לחמים ומאפים