רכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 2 מיכלי יוגורט טבעי
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף של מחטי רוזמרין שבורים דק (לא חובה אבל שווה)
- למילוי:
- 150 גרם גבינת פרמז׳ן מפוררת
- 1 גבינה 3% חצי קשה (טוב טעם)
- 15 עגבניות מיובשות בשמן זית
- 1 ביצה
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
רגע לפני: להכין בורקס בבית זה קל ופשוט, אך הסוד האמיתי טמון במה שיש בפנים. מתכון להכנת בורקס תוצרת בית במילוי מיוחד גבינות ועגבניות מיובשות עם נגיעות קטנות של רוזמרין. כדאי לעקוב אחר כל הוראות המתכון, התוצאה שווה כל מאמץ.
הכנת בצק הבורקס:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, היוגורט, שמן הזית, המלח והפלפל, לבצק אחיד.
• מוסיפים את הרוזמרין ולשים במשך דקה נוספת.
• מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק ביד לכדור. עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר למשך 30 דקות.
הכנת המילוי:
• מגרדים את הגבינות בעזרת פומפייה (ניתן לקנות אותן כשהן כבר מפוררות) לתוך קערה.
• מוסיפים לקערה עגבניות מיובשות שהיו בשמן זית (אפשר לקנות מוכן או להכין לבד. למתכון לחצו כאן), ומערבבים היטב הכל.
הכנת הבורקס:
• מחלקים את הבצק לשני כדורים, ומרדדים כל כדור לעלה בעובי 0.5 ס"מ.
• קורצים עיגולים או חותכים לריבועים שווים כל אחד מעלי הבצק.
• מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול/ריבוע, ומהדקים את הקצוות היטב.
• מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות, עד שהבורקסים יזהיבו יפה.
אופן ההגשה: ממתינים שיתקרר מעט, ומגישים לצד סלט ירקות רענן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!