כיכר השבת

ניצול שאריות

רוטב עסיסי שמנצל את כל שאריות הירוקים במקרר

הלכנו על שילוב בזיליקום, פטרוזיליה ועירית אבל תוכלו לבחור בכל שילוב אחר, כל עוד מדובר ב-2 כוסות של עשבי תיבול. אמנם מדובר ברוטב על בסיס יוגורט, אך אפשר להחליף אותו בשמנת חמוצה או להפוך אותו לפרווה על בסיס שמן זית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רוטב עשבי תיבול על בסיס יוגורט או שמנת חמוצה
רוטב עשבי תיבול על בסיס יוגורט או שמנת חמוצה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עלי בזיליקום (דחוסים היטב)
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה (דחוסים היטב)
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 שיני שום, קלופות ומעוכות
  • קורט פלפל שחור
  • 1/4 כוס יוגורט יווני או שמנת חמוצה (לפרווה: מחליפים ב-1/2 כוס שמן זית)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כפיות גרידת לימון מגוררת דק (לפרווה: מוסיפים 1 כף מיץ לימון)
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מתכון ל-2 כוסות של רוטב

1. במעבד מזון או בבלנדר, מניחים עשבי תיבול, שום ופלפל שחור וטוחנים יחד היטב.

2. מוסיפים יוגורט או שמנת חמוצה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם הולכים על גרסת פרווה, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ובאיטיות תוך כדי שהבלנדר או המעבד פועל.

3. יוצקים את שמן הזית בהדרגה ובאיטיות ואז מוסיפים את גרידת הלימון והמלח (לפרווה, מוסיפים גם את מיץ הלימון). טוחנים במשך דקה ואז טועמים ומוסיפים עוד מלח, אם צריך.

משתמשים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים