כיכר השבת

להעיף את הקינוח לשמיים

מה עושים עם פירות בשלים מדי? קרמל משגע

אחת הדרכים המעולות להאריך את חייהם של הפירות במקרר או במזווה שלכם זה להכין מהם קרמל - רוטב עשיר שמעניק מתיקות עמוקה ומעגנת למגוון של קינוחים, גלידות ועוגות (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
קרמל פירות - רוטב משגע ועשיר לקינוחים ועוגות
קרמל פירות - רוטב משגע ועשיר לקינוחים ועוגות (צילום: Kelsey Curtis on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס (115 גרם) פירות טריים או קפואים, קצוצים | מומלץ: בננות, אפרסקים, שזיפים או פירות יער
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 5-6 דקות, עד שהכל נמס לסירופ זהוב בהיר. ממשיכים לבשל דקה נוספת עד לקבלת צבע זהוב כהה יותר.

2. מוסיפים את הפירות בבת אחת ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. יתכן שהסירופ החם יבעבע ויעלה קצף.

3. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד במשך כ-4 דקות עד שכל גושי הקרמל הקשים מתמוססים וחתיכות הפרי מתרככות ומתפרקות

4. מערבבים פנימה את המלח והשמנת המתוקה עד שהיא נטמעת לגמרי ואין כתמים לבנים ואז מסירים מהאש.

מעבירים את הקרמל לקערה ומשתמשים בו מיד, כשהוא חם, על קינוח, גלידה או עוגה קרה.
או שנותנים לקרמל להצטנן לגמרי ושומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

(LUIZ CARLOS SANTI on Unsplash)
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
סוכרים וסוכרים
לא להיכנע
רטבים וממרחים