כיכר השבת

תוצרת בית

פי אלף יותר ממיונז רגיל: מיונז ביתי מתובל

אם אתם כמונו ומוסיפים מיונז "ככה, בקטנה" לכל דבר בערך - אתם חייבים לנסות את הגרסה המושלמת הזאת לרוטב הצרפתי הכי קלאסי שיש. פשוט תחליפו את המיונז הרגיל במיונז הזה ותתכוננו לאינסוף מחמאות (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מיונז ביתי מתובל
מיונז ביתי מתובל (צילום: Eiliv-Sonas Aceron on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1/2 1 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 כפית חומץ יין לבן
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1 כוס שמן צמחי - אפשר להחליף מחצית מהכמות בשמן זית
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

מתכון לכוס אחת של מיונז

1. טוחנים בבלנדר במהירות גבוהה את הביצה, מיץ הלימון, החרדל, החומץ והמלח.

2. תוך כדי שהבלנדר פועל, יוצקים פנימה באיטיות את השמן ולבסוף מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם. ממשיכים לטחון עד לקבלת מיונז אחיד ויציב. טועמים ומוסיפים לימון, חרדל, חומץ או מלח, אם צריך.

3. יוצקים לכלי נקי ואטום ושומרים במקרר עד 4 ימים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ת י ז ה ר ו מיונז ביתי בסיכוי גבוה לפתח סלמונלה/ליסטריה. מסוכן מאוד לנשים הרות, לאם ולעובר. גם אם שמים במקרר. אני פעם אכלתי אצל חברה סלט שהכיל מיונז ביתי מקולקל בלי שידעתי שזה מיונז ביתי, כי אחרת לא הייתי נוגעת סך הכל ביס אחד , כי הרגשתי טעם לא טוב והפסקתי לאכול. מהביס אחד הזה חטפתי קילקול קיבה ליו
יעלה
רטבים וממרחים