כיכר השבת

מתאילנד באהבה

מחית קארי אדום בגרסה ביתית מעולה

אז למה עדיף להכין את המחית הזו ולא לקנות? כי מלבד הקושי למצוא קארי מהדרין, הקארי הביתי מנצח עם טעם עז, ארומה חזקה ומהפנטת וכמובן - טריות שמורגשת היטב. מכינים כמות גדולה מראש, מקפיאים ומחלקים בין קופסאות קטנות אטומות היטב. בכל פעם מפשירים אחת ושומרים אותה במקרר עד שהיא נגמרת - ועוברים לבאה אחריה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מחית קארי אדום ביתית
מחית קארי אדום ביתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 כף גרגירי פלפל לבן
  • 60 גרם פלפלי צ'ילי מיובשים שהושרו במים חמים במשך שעה
  • 4-5 בצלי שאלוט גדולים, קלופים וקצוצים
  • 1/4 כוס ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ
  • 3 כפות שורש כורכום טרי מקולף וקצוץ (אין להחליף בכורכום טחון)
  • 2 גבעולי למון גראס - החלק התחתון הרך בלבד, קצוץ (אופציונלי)
  • גרידת קליפה מ-2 לימונים
  • 2 ראשי שום, מפורקים לשיניים קלופות
  • 1/2 1 כפיות מלח, רצוי מלח גס

אופן ההכנה:

1. מסננים את הצ'ילי מהמים ומסירים את הזרעים מ-1/2 מכמות הצ'ילי (או רק מ-1/4 כמות, אם אתם אמיצים).

2. במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית, מניחים את זרעי הכוסברה, זרעי הכמון וגרגרי הפלפל הלבן וקולים אותם במשך כ-3 דקות עד שעולה ניחוח וגרגרי הפלפל מתחילים לקבל מעט צבע. שופכים מיד לקערה כדי לעצור את הקלייה ולתת לתערובת להצטנן.

3. בבלנדר או במעבד מזון, מניחים את התערובת לאחר שהיא קרה ואז מוסיפים את שאר הרכיבים - מניחים קודם את הרכיבים הקלים ואז את הכבדים. טוחנים הכל עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.

מאחסנים את הכל בקופסאות אטומות. המחית תישמר במקרר היטב עד שבועיים ובמקפיא עד חודשיים. לכן כדאי לחלק את הקארי בין קופסאות קטנות, מקפיאים את כולן מלבד אחת שמניחים במקרר וכשהיא נגמרת, מפשירים את הקופסא הבאה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים