רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום גדולה, קצוצה דק
- 350 גרם תרד טרי, קצוץ היטב או 300 גרם תרד קפוא, מופשר, סחוט היטב וקצוץ דק
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- 400 גרם לבבות ארטישוק, מסוננים וקצוצים
- 200 גרם גבינת שמנת
- 120 גרם מוצרלה, מגוררת
- 120 גרם שמנת חמוצה או יוגורט יווני
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 30 שניות, עד שהוא מתרכך ונעשה ריחני.
2. מוסיפים חופן תרד, נותנים לו להתכווץ לגמרי ואז מוסיפים את החופן הבא עד שכל התרד בסיר. מתבלים בצ'ילי גרוס, מלח ופלפל שחור ומבשלים תוך ערבוב במשך 3 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
3. מוסיפים את הארטישוק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 3-4 דקות.
4. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את גבינת השמנת והמוצרלה ומערבבים במשך 3 דקות, עד שכל הגבינה נמסה. מוסיפים את השמנת החמוצה והפרמזן, מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.
בשלב הזה תוכלו להעביר את המטבל לקערה ולהגיש מיד או להעביר אותו לתבנית ולאפות אותו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-8 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והמטבל מבעבע.