רוטב אסייתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/3 כוס מיץ ליים, סחוט טרי
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז או חומץ לבן
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית דבש
- 2.5 ס"מ גי'נג'ר טרי
- 2 שיני שום, שלמות ומקולפות
- 2/3 כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית
- 1 בצלצל שאלוט, מקולף וחתוך לרבעים
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד את כל הרכיבים מלבד השאלוט ושמן הענבים או שמן הזית, במשך דקה.
2. מוסיפים את רבעי השאלוט וחצי מכמות שמן הענבים או שמן הזית. טוחנים ב-4 פולסים ואז יוצקים פנימה את השמן שנותר וטוחנים ב-4 פולסים נוספים.
3. מאחסנים בכלי אטום במקרר ומנערים היטב לפני השימוש.